Geldigheid paspoort Amerika

Geldigheid paspoort Amerika

Wanneer u van plan bent om naar Amerika te reizen, is het van belang dat het paspoort waarop u reist, geldig is gedurende het verblijf in Amerika en natuurlijk wanneer u weer vertrekt. Het is handig om de geldigheid van paspoort voor Amerika nog minstens een jaar te laten gelden, zo zit u het veiligste en raakt u niet in de problemen.

geldigheid paspoort amerikaDe paspoorten, welke worden geaccepteerd in Amerika, moeten voorzien zijn van machinale leesbare (chips) documenten. Gelukkig voldoen de Nederlandse paspoorten aan deze eis. Ook is het verplicht dat ieder persoon welke naar Amerika reist, een paspoort heeft. Dit betreft tegenwoordig ook kinderen, hoe klein ook, zoals baby’s.

Tegenwoordig heb je geen visum meer nodig om naar de VS te vliegen; maar heb je wél nood aan een ESTA-registratie dan. Ook dat kan echter verlopen, dat wist een lezer te melden die al eens op de luchthaven mocht blijven staan toen hij naar Las Vegas op zakenreis wou vertrekken.

Noodpaspoort

Wanneer er iets is gebeurd, waarbij u een noodpaspoort heeft moeten aanvragen (zoals bijvoorbeeld bij diefstal, verlopen van het paspoort), dan is de geldigheid paspoort voor Amerika niet geldig. Het document beschikt niet over de vereiste chips en wordt ongeldig verklaart. Wel worden er uitzonderingen gemaakt, wanneer het gaat om echte noodgevallen, zoals diefstal of medische gevolgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.