Geldigheid paspoort Europa

Voor mensen die vaak reizen is het bezit van een international paspoort onontbeerlijk. Een paspoort is een reisdocument dat bewijst wat je identiteit is en van welk land je een inwoner bent. Het is een vrijgeleide om te kunnen reizen over de landsgrenzen heen. Maar hoe zit het eigenlijk met de geldigheid van je paspoort in Europa?

Identiteitskaart voldoende voor Europeanen in de Schengenzone

Dankzij het Schengenverdrag kunnen inwoners van de meeste Europese lidstaten vrij reizen binnen de grenzen van de Europese Unie. Als je naar een ander land reist dat het Schengenverdrag heeft ondertekend, heb je genoeg aan je identiteitskaart. Landen die binnen de Schengenzone liggen zijn alle landen van de Europese Unie (behalve Verenigd Koninkrijk, Bulgarije, Cyprus, Ierland en Roemeniƫ) plus de landen Ijsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland. Sinds de Brexit heb je voor een reis naar Londen terug een paspoort nodig.

Voor een EU-burger is de geldigheid van een paspoort voor Europa dus niet vereist binnen de Schengenzone.

Geldigheid paspoort Europa

Niet-Europeanen hebben een Schengenvisum nodig

Voor reizigers die van buiten de EU komen is de geldigheid van een paspoort voor Europa cruciaal. In dat geval vaardigt het land van aankomst een Schengenvisum uit voor de reiziger. Met dat visum kan hij vrij reizen binnen alle landen van deze zone.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.