Geldigheid paspoort Spanje

In Spanje is je Nederlandse paspoort wanneer je op vakantie bent gewoon geldig net zoals een Nederlandse identiteitskaart. Je paspoort hoeft niet persé nog een half jaar geldig te zijn zoals dat in sommige landen wel geldt.

Spanje Paspoort GeldigheidEen Nederlands paspoort heeft een geldigheid van 10 jaar

Een Spaans paspoort heeft een geldigheidsduur van 5 jaar en zelfs een baby kan al een paspoort krijgen. De geldigheid van een paspoort in Spanje is dus voor een Nederlander niet zo belangrijk wanneer je maar een geldig paspoort in je bezit hebt tijdens de periode van je vakantie.

Definitief wonen in Spanje

Ga je definitief in Spanje wonen en dus feitelijk uit Nederland emigreren en in Spanje immigreren dan is de geldigheid van je paspoort in Spanje vroeg of laat afgelopen. Maar; zoals ook onze lezer Danny dat deed: je kan het makkelijk oplossen!

Heb je dan een nieuwe identiteitskaart nodig dan lever je twee pasfoto’s in en een bewijs van uitschrijving uit je woonplaats in Nederland en een bewijs van inschrijving in een Spaanse woonplaats en dan krijg je gewoon in Spanje een nieuwe identiteitskaart. Daar moet je dan nog wel voor betalen natuurlijk.

Eén gedachte over “Geldigheid paspoort Spanje

  1. Wij gaan op vakantie naar Spanje. Rijden met de auto van Nederland naar Brussel en vliegen vanaf daar naar Spanje. En vica versa terug.
    Hoe lang moet paspoort in dit geval nog geldig zijn vanaf heen of terug vlucht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.