Geldigheid paspoort Turkije

Een internationaal paspoort komt goed van pas als je veel en ver wilt reizen

Het is een document dat eigendom blijft van de overheid die het heeft uitgegeven, en tegelijk de identiteit van de drager bewijst. Met een paspoort kan je de hele wereld rond reizen. Mensen die naar Turkije willen reizen vinden hier meer info over de geldigheid van een paspoort in Turkije.

TurkijeGeldigheid van paspoort voor Turkije

Voor een inwoner van Nederland of Belgiƫ die naar Turkije wil reizen, is een identiteitskaart of een paspoort nodig. Ter plaatse aangekomen kan je een toeristenvisum kopen van 15 euro. Wie met de wagen of per boot Turkije binnenkomt, heeft wel een paspoort nodig. Maar als je het land via de luchthaven binnenkomt heb je dus voldoende aan een identiteitskaart samen met het toeristenvisum.

Deze info is sinds 2020 niet meer 100% geldig, en kan je dus visumvrij reizen onder bepaalde voorwaarden.

Geldigheid van paspoort voor inwoners Turkije

Voor Turken die naar Europa komen voor toerisme of een bezoek aan de familie is doorgaans een Schengenvisum vereist. De Europese Unie eist dus de geldigheid van een paspoort van Turkije. Uitzondering op deze regel is wanneer Turken naar Nederland komen om een dienst te verrichten. In dat geval mogen ze niet verder reizen naar andere Schengenlanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.